Basistraject

 

We kunnen ons niet meer zonder hond voorstellen in deze samenleving. Nederland telt tussen de 1,5 en de 2 miljoen honden en zeg nou zelf allemaal even geweldig. Als eigenaar van één hond of 2 of 3 of misschien wel veel meer, kan het zijn dat je tegen problemen aan loopt.

Je hebt de liefste, en de beste hond van allemaal. Hij is geweldig voor het gezin of speelt juist zo leuk met andere honden. Hij doet alleen dat ene kleine dingetje, maar ja niemand is perfect. Alleen dat kleine dingetje begint toch langzaam wel wat vaker voor te komen, of wordt stiekem toch wel vervelend. Het is er vaak langzaam ingeslopen en de eerste keer vindt je het niet zo erg, zie je nog wel door de vingers heen. Alleen nu kom je toch wel op een punt aan dat je er wat aan wilt gaan doen.

Op straat krijg je honderd adviezen en stel je een vraag op facebook dan krijg je er nog eens 100 bij. Je gaat je inlezen op internet, je probeert wat dingen uit en eigenlijk lukt het allemaal gewoon net niet. Het kan ook zijn dat je gewoon niet meer weet waar je moet beginnen door alle adviezen die voorbij komen.

 

Ik wil je hier graag bij helpen.

 

Het klopt namelijk wel met honden opvoeden heb je meerdere manieren, juist omdat er ook zoveel verschillende honden zijn. Het kan namelijk zo zijn dat wat voor jou hond werkt, voor de hond van je buurman helemaal niet werkt. Het heeft namelijk ook met verschillende dingen te maken, een gedragsprobleem staat niet op zich zelf . De omgeving , de input van buiten af, de emoties maar ook de input van binnen het lichaam spelen allemaal mee bij het gedrag. Dus wat voor jou hond werkt hoeft zeker niet voor een andere hond te werken ook al zou de andere hond het zelfde ras zijn, het zelfde geslacht zijn en de zelfde leeftijd hebben. Al zouden het er 2 zijn uit het zelfde nest, hoeft de aanpak van probleem niet het zelfde te zijn.

 

Wat gaan we doen:

Aan de hand van een gesprek, een observatie en analyse gaan we eens goed kijken naar het probleem. Hoe is het ontstaan, wat is er al gedaan en wat kan je er nog aan doen. Daarna gaan we aan de slag .We gaan in de praktijk oefenen, ik geeft je tips en handleidingen om mee aan de slag te gaan. Voor het beste resultaat ga je hier zelf ook zo veel mogelijk mee aan de gang.

 

Wat kan je verwachten:

Ik leer je naar jouw hond te kijken, om te zien wat jouw hond nodig heeft. Om dit te kunnen zien , leer ik je de lichaamstaal van jouw hond te lezen. Kijk ik naar welke dingen hij moeilijk vindt, spannend misschien wel of waar hij juist zo enthousiast van wordt dat hij zich niet kan inhouden. Ik leer je op een dwangvrije, eerlijke en ontspannen manier met je hond om te gaan. Ook kijken we naar je doelen , zijn die realistisch kan je dit verwachten van je hond of moet je de lat wat minder hoog leggen voor een mooi resultaat. Daarnaast een hele belangrijke… zitten jij en je hond wel lekker in jullie vel. Veel gedragsproblemen hebben een medische oorzaak , maar ook jij kan wat gespannen zijn door stress en dit kan je overbrengen op je hond. We kijken dus naar het totaal plaatje.

 

Het Basistraject

Bestaat uit 1 hoofdconsult waarin we het eerste gesprek aan gaan en daarna mee aan de slag. Na 4-6  weken, kom ik terug voor aanvullingen en extra tips. Gedurende dit traject ben ik via mailcontact bereikbaar voor al u vragen.

De kosten voor basistraject is € 90,- er wordt een kilometer vergoeding gerekend van €0,25 per km. Berekend via google maps.