Benchtraining

Waarvoor is Bench training handig

Benchtraining is niet alleen handig voor het slopen tegen te gaan, hoewel dit echt wel pluspunt is zeker in de puberteit. Let op sommige honden slopen ook hun kleedje in de bench. Verder helpt Bench training ook met het leren alleen te zijn bij pups en zindelijkheidstraining.  Daarnaast kan het een veilige plek bieden als je hond bijvoorbeeld bang is voor vuurwerk.

Zie de bench niet als strafplek , omdat het toevallig bestaat uit tralies betekent niet dat het een gevangenis is. Beschouw de bench als een slaapkamer voor de hond. Zijn lekkere kleedje ligt erin. Misschien krijgt hij later zelf een koelkast op de kamer , sommige hebben zelfs een radio in de buurt.

Leer de bench van pups af aan, denk je in je hebt een pup opgehaald bij de fokker, je hebt een hele gezellige dag samen en het is tijd om te gaan slapen. Leg de pup in de bench met of iets vanuit de fokker meegekregen.  Je hebt tegenwoordig van die knuffels met warmte hartjes erin, speciaal voor in de bench te leggen de eerste nachten. Leert je pup namelijk gelijk in de bench te slapen, dan ben je al begonnen met alleen zijn training.

Eerste nacht

De eerste nacht is de kans groot aanwezig dat je pup begint met piepen. Heb je de pup uitgelaten , je laat hem in de bench en hij gaat dan piepen dan is het een kan nog niet alleen zijn probleem. Even doorbijten en nog niet gelijk naar beneden gaan, is je pup de hele nacht stil maar om 4 uur begint de pup met piepen. Dan kan de pup zijn behoefte nog niet de hele nacht inhouden en moet hij even plassen buiten.  Als de nachten al goed gaan ben je al heel eind. Pups doen over het algemeen geen behoeft op hun slaap plek. Is de bench te groot kan het wel zijn dat de behoefte aan de andere kant in de bench wordt gedaan. Dus is de bench al gekocht voor in de groei, verklein de bench even in de eerste maanden voor zindelijkheid training.

Zindelijkheidstraining

Voor overdag is de bench heel handig bij zindelijkheidstraining. De pup ligt te slapen, je ziet dat ze wakker wordt haalt hem of haar uit de bench optillen helpt vaak nog bij het inhouden en zet je pup buiten of grasveld neer.  Beloon je pup goed als hij wat doet en je pup kan weer mee naar binnen. Voor de rest weet iedereen ondertussen ook dat je je hond nog buiten laat na eten en na het spelen.  Dan als je pup weer heerlijk in de bench ligt, probeer je ook eens de deur uit te gaan. Je pup ligt lekker te slapen en jij leert hem gelijk hoe het is om alleen te zijn. Mijn advies is leer elke pup om alleen te zijn , want je weet nooit wanneer er een situatie voorkomt dat je gewoon niet anders kan en geef toe dingen aan leren lukt het makkelijkste als ze jong zijn.

Latere leeftijd

Heb je een hond die je pas op latere leeftijd in huis haalt en je wilt hem leren aan de bench zal het wat lastiger gaan. Er zijn zelfs honden die kunnen uitbreken uit de bench. Het is altijd wel mogelijk met goede begeleiding, kies je er voor om niet te doen geen probleem. Er is niks verplicht

Ik laat jullie dus lezen waarom ik voorstander ben van de bench, het is echter niet verplicht om je hond dit aan te leren. Ook kan je besluiten om na 2, 3 jaar de bench uit huis te halen en hem gewoon in de kamer te laten slapen. Mijn advies is wel wacht even de puberteit af scheelt je een hoop sloopwerk. Mocht je geen bezwaar hebben op de bench kan je er ook voor kiezen om de bench te laten staan met deurtje altijd open. Want het is natuurlijk wel een hele fijne slaapplek voor je hond geworden.