Hersenwerk in Evenwicht

 

Wat houdt het in

Elke hond verdient hersenwerk is het slogan van hersenwerk voor honden en daar ben ik het helemaal mee eens.  Hersenwerk is te vergelijken met de denkpuzzels die wij mensen spelen.

Het idee is dat de hond, geconcentreerd en op zijn eigen manier het lekkers of het leuks gaat zoeken. Dit doet hij door zijn neus te gebruiken om het te zoeken en dan gaat hij ontdekken en er over nadenken hoe hij er bij kan komen.

Hersenwerk stimuleert de zintuigen, maakt de hond creatief. Je gaat samenwerken waardoor jullie band ook wordt versterkt. Het geeft afleiding in spannende situaties, het houdt de oudere honden fit te blijven en stimuleert de jonge honden tot ontdekken. Het helpt de pubers om te focussen en algemeen gezien zorgt het voor geestelijke inspanning (wat ook ideaal is als je hond tijdelijk fysiek beperkt is bijvoorbeeld na een operatie). Hersenwerk vergroot het zelfvertrouwen van je hond, het geeft u als baas meer inzicht over zijn gedrag en wordt veel gebruikt tijdens de gedragstherapie.

De workshop:

De workshop duurt zo’n 60-90 minuten. Dit betekend alleen niet dat je hond zo lang aan het hersenwerken is. Hersenwerken is vermoeiend voor de hond , het puft ze geestelijk uit. Er wordt dus tijdens de workshop ook veel uitgelegd aan de eigenaar. Om daar mee thuis verder aan de slag te gaan, zodat je meer hebt gezien dan 1 puzzel. De workshop is dus echt voor jullie beide.

Na de workshop:

Heb je geleerd om naar je hond te kijken naar zijn houding en gedrag. Ken je een aantal verschillende spellen, maar voornamelijk hoe je hier samen met je hond mee aan de slag gaat. Hoe je een puzzel kunt opbouwen en hoe je het beste een nieuwe puzzel kan aanleren aan je hond.  Beleef je samen FUN en versterk je jullie band.

 

De kosten:

De kosten van een workshop zijn €40,- en worden privé gegeven. Het prettigst voor de hond is dat de workshop in eigen vertrouwde omgeving plaats vindt. Kan dit om wat voor reden dan ook niet, dan kan de workshop bij mij thuis worden gehouden.

Er wordt een kilometervergoeding gerekend van €0,25 per kilometer.